Aromaterapija - Premium usluga

Aromaterapija: zdravlje iz cijeloga svijeta Vama nadohvat ruke

Koja je Vaša prva asocijacija kada čujete pojam aromaterapija?
Što su to eterična ulja?
Mogu li ih samo udisati ili ih mogu mazati i degustirati?

Aromaterapija je moderna znanstvena disciplina koja obuhvaća mnoga područja poput: poljoprivrede, ekologije, kemije, biologije, medicine, komplementarne medicine, zdravog života pa sve do masaža i wellnessa. Njezini početci sežu u daleku prošlost: svi narodi i kulture u bilo kojem kutku svijeta imali su svoje ljekovito bilje: od starih Kineza, Egipćana, Aboridžina u Australiji, Indijanaca i ostalih domorodaca u Sjevernoj I Južnoj Americi, Europe itd., pa sve do poznatih svjetskih religija, gdje je oduvijek bio cijenjen i upotrebljavan tamjan.

Naručite se

Jeste li znali: njuh je prvo/primarno osjetilo, prvo kojim upoznajemo svijet? Prije riječi i dodira, osjetili smo mamin miris, nakon 5-6 tjedana u maminom trbuhu. Znači: prije vida, riječi, puzanja i hodanja, bio je miris… To je ujedno i naše najjače osjetilo: dok za osjetilo vida imamo 3 vrste receptora, za osjetilo aroma – okusa i njuha imamo ih preko 10 000! Njuh je daleko složeniji od vida i mi smo deset tisuća puta sposobniji osjetiti miris i okus nego nešto vidjeti. Naše je osjetilo mirisa oduvijek bilo i jest povezano s preživljavanjem: kaže se da možemo “nanjušiti opasnost”.

Amigdala je dio u glavi koji nam je zadužen za njuh i kada nešto udišemo, to nam se aktivira prije nego što dođe do mozga, bez filtera. Zato, kada udišemo parfeme u parfumeriji, nakon trećeg ili četvrtog mirisa budemo prezasićeni od umjetnih mirisa i cjelokupni dišni sustav nam “padne”, zaustavi se jer nas štiti od sintetičkih toksina. Zato nam njuh naprasno pokušavaju prevariti kavom i sl. Kod čistih, prirodnih eteričnih ulja toga nema: možemo ih isprobati 10 zaredom, a osjetilo njuha i dalje će nam savršeno raditi. Dapače!

Naručite se

Čista eterična ulja – neprocjenjiv utjecaj na Vaše zdravlje

Eterična ulja, da bi se uopće tako zvala, moraju biti čista, bez dodataka kemije iz laboratorija, potrebna je samo kemija iz prirode: biljka, npr. tamjan ili lavanda plus ugljik, vodik i kisik. Budući da su naša eterična ulja upravo takva: čista eterična ulja, za razliku od 99% ostalih na tržištu, vrhunske su kvalitete i neprocjenjivog utjecaja na vaše zdravlje. Naša su eterična ulja pojačana od 100 do 10 000 puta i samim time imaju terapeutski /ljekoviti učinak na Vaše tijelo, psihu , emocije i um.

Mali, ali moćni borci

Krenimo otpočetka: je li Vam itko ikad rekao da trebate njegovati I održavati zdravlje naših najmanjih fizičkih, gradivnih jedinica – STANICA? Ako nam stanice nisu održavane i u dobrom stanju, mislite li da ostali unutrašnji i vanjski organi te svi sustavi u našem tijelu mogu normalno funkionirati? Odgovor je: NE! Ova su eterična ulja kompatibilna s našim najmanjim fizičkim gradivnim jedinicama, stanicama i potiču rast novih stanica. Također, ti mali, ali moćni borci vode borbu za imunitet našeg cjelokupnog organizma i svih tjelesnih sustava (mišićnog, koštanog, endokrinog, dišnog, limfnog, mokraćnog i živčanog). Ova se eterična ulja bore na razini stanica s virusima i bakterijama (s virusima unutar same stanice, a s bakterijma izvan stanice) te potiču rast i množenje novih, zdravih stanica.

A sve to i odlično miriši!

Naručite se

Drage klijentice, jeste li znale da je mikroplastika koja se nalazi u losionima i uljima za tijelo s reflektirajućim, sjajnim česticama štetna za Vaše zdravlje? Uz dugotrajnu primjenu naših eteričnih ulja koža će Vam se početi prirodno sjajiti i biti neodoljivo meka. Pitat ćete se: Zašto to nisam i prije koristila? O neodoljivim, privlačnim mirisima da i ne govorimo!

Dragi klijenti, naši gurmani i hedonisti, jeste li znali da ova eterična ulja mogu izoštriti Vaša osjetila okusa i njuha, tako da još više možete uživati u vrhunskoj hrani i piću?

Vrijedne ruke poljoprivrednika iz cijeloga svijeta: od Afrike, preko obiju Amerika, Australije i Kine pa do našeg kontinenta, Europe, marljivo i probrano uzgajaju, njeguju i beru najbolje bilje, koje potom hladno prešaju ili destiliraju stručnjaci i donose ga Vama: bogatstvo iz svih dijelova svijeta Vama nadohvat ruke! Neprocjenjivo…

Naručite se

Emocionalni wellness - uz pomoć eteričnih ulja

Jeste li ikada čuli za emocionalni wellness? Može li itko od nas upravljati svojim emocijama? Da, možemo! Pomoću pravilne upotrebe čistih eteričnih ulja. Osjetilo mirisa naše je primarno osjetilo i ima snažan utjecaj na naše misli, emocije, osjećaje, raspoloženja, sjećanja i, konačno, na naše ponašanje.

Arome nam služe kao egzogeni ligandi odnosno kao molekule vanjskoga podrijetla. Primaju se preko njušnih receptora, koji su visoko koncentrirani u našem limbičkom sustavu: primitivnom dijelu mozga i sjedištu naših emocija. U središtu limbičkog sustava leži amigdala, koja trenutno prima dolazni miris, prije drugih, viših moždanih centara. Dok informacija stigne do našeg korteksa za razmišljanje i donošenje odluka i dok mi shvatimo što smo to namirisali, određeni je miris već pokrenuo emocionalne, a potom i tjelesne kemijske reakcije.

Želite li biti opušteni, a svjesni? Od iscijeđenog postati produktivni (eterično ulje Divlje naranče)? Od izbezumljenog – energizirani (e. u. Limuna)? Od zbunjenog – otvorenog uma (e. u. Ružmarina)?

Puno je pitanja, a malo vremena. Odgovore možemo početi tražiti zajedno, ako Vi tako odlučite. I ne zaboravite, kako su rekli stari Kinezi: “Najbolja je medicina prevencija”.

Zadnje pitanje upućeno Vama sada je: hoćete li to prihvatiti ili odbaciti? Izbor je na Vama.

Naručite se